Informace pro stáže

Absolvovat stáž v naší komunitě znamená být zařazen mezi klienty první fáze a sdílet s nimi nejen jejich práva, ale i téměř všechny jejich povinnosti a omezení. Znamená to, že budete s klienty bydlet a účastnit se terapeutických skupin i dalšího  programu v komunitě. Kuráž je to, co budete potřebovat, neboť je důležité, aby Vaše účast byla aktivní. Sami taky přijdete s vlastní kůží na trh, proto vězte, že cesta ke klientům i k sobě vede přes vlastní autentičnost, bez zbytečných obav a přetvářky. Může se také stát, že klient nebude schopen na skupině mluvit o svém problému ve Vaší přítomnosti. Respektujte prosím jeho rozhodnutí a ze skupiny odejděte. Můžete se ptát klientů na cokoliv, jen oni rozhodují o tom, co Vám řeknou a co ne, ale nemáte možnost nahlížet do jejich osobní dokumentace. Při nástupu na stáž/praxi je, vzhledem k bezpečnému, bezdrogovému prostředí TK pro klienty možné, že budete požádáni o kontrolní test, který má potvrdit, že jste v poslední době nepožili nelegální drogy a můžete se tak pohybovat v bezdrogovém prostředí TK. Prosíme Vás tímto o pochopení a vyjití vstříc našim pravidlům, která jsou závazná pro všechny členy TK. Na stáži/praxi budete v roli klienta, ale máte také možnost večerní, cca hodinové konzultace se službu konajícím pracovníkem. Za stáž se platí 350 kč/den. V ceně je zahrnuta strava, ubytování a odborné vedení. V případě zájmu prosím kontaktujte Mgr.Veroniku Nýdrlovou   mail:veronika.nydrlova@kolping.cz