Náš tým

Terapeutická komunita poskytuje klientům komplexní dlouhodobý rezidenční program, který od týmu pracovníků vyžaduje různé přístupy (sociální, zdravotnický, pedagogický, psychologický, a další), proto jsou v něm pracovníci různých profesí či zaměření. TK Tým TK je tvořen osmi pracovníky ve směnném provozu – sociální pracovník, pedagog, psycholog,  psychoterapeut, 2 terapeuti, koordinátor programu duálních diagnóz, arteterapeut. Další 3 pracovníci zabezpečují pracovní terapii a pracovní rehabilitaci, účetnictví a správu objektu. Tým doplňuje psychiatr, který do TK pravidelně dojíždí za klienty.

Existují pracovní oblasti (administrace dávek SP, práce s rodinou, atd.), které metodicky vede pověřený člen týmu, zodpovídající se vedoucímu. Provoz TK je zajištěn vždy dvěma pracovníky v denní a noční směně, ti tvoří každodenní socioterapeutický program. Program pracovní terapie a technickou správu objektu zajišťují dva pracvoníci v denní směně a jeden pracovník dílny pracovní rehabilitace – jedná se o denní službu (40 hodin/týdně).

Tým TK Sejřek pracuje pod dvojí externí supervizí. Supervize týmu, programu a případová supervize probíhá jednou za měsíc, speciální případová supervize klientů s duálními diagnózami probíhá v tříměsíčním cyklu.

Vedoucí TK

– sociální pracovník, adiktolog, terapeut

- Masarykova univerzita v Brně, výcvik Gestalt terapii

Zástupce vedoucího    - Masarykova Univerzita v Brně, FF Historie, archivnictví, výcvik ČSAP, jehož je dlouholetým členem